Успешно проведен обучителен семинар „Иновации в HR подбора“

На 21 март 2024г. в конферентната зала на Бизнес иновационен център Инобридж се състоя обучителен семинар на тема „Иновации в HR подбора“. Събитието, организирано в партньорство с IDEAS FreeBoss, водеща компания за подкрепа на предприемачи и лидери от частния, публичния и социалния сектор, успя да събере на едно място множество експерти, представители от сферата на човешките ресурси, както и заинтересовани страни.

Основният акцент беше поставен в началото на събитието от г-н Айри Мемишев, мениджър проекти в БИЦ ИНОБРИДЖ, който направи представяне на иновативният проект i-Coach: Иновативен инструментариум за внедряване на стажантски програми, който има за цел да подпомогне успешното създаване и управление на стажантски програми. Той подчерта значението на онлайн платформата и обучителното съдържание, създадено по проекта, което включва набор от важни теми, които да спомогнат както за създаването, така и за ръководенето на успешни стажантски програми в организациите. Сред представените теми са педагогика, принципи и процеси на обучение, комуникация и активно слушане, организация и управление на времето, мотивиране и насърчаване на стажанти, емоционална интелигентност, както и промотиране на стажантка програма. Създаденото по проекта обучително съдържание е напълно безплатно и може да бъде намерено на следният адрес.

Втората част на събитието беше посветена на партньорите от IDEAS FreeBoss, представени от международният обучител г-н Марк Де Турк, който изнесе лекция на тема „Ефективен подбор и наемане – как да погледнем през маската на кандидата“. Сред темите, дискутирани по време на лекцията, бяха различни техники за задаване на правилните въпроси, психологически аспекти на интервюирането, техники за разчитане на невербална комуникация, както и практически съвети за филтриране на информацията.

Събитието приключи с нетуъркинг сесия, в рамките на която участниците имаха възможност да разменят бизнес идеи, контакти и да обсъдят възможности за бъдещи сътрудничества.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *