Workshop on Innovation Ecosystems (1)
|

Успешен уъркшоп за координация на иновационни екосистеми: Основни ползи за участниците

На 16 май, БИЦ Инобридж и Европейската мрежа за бизнес и иновационни центрове (EBN) организираха уебинар на ACCELERO на тема „Оркестриране и укрепване на иновационните екосистеми: Ролята на организациите за бизнес подкрепа“. В рамките на два часа събитието събра организации за бизнес подкрепа от цяла Европа, за да разгледат ефективни стратегии за изграждане на динамична иновационна екосистема. Благодарение на ценния принос на нашите лектори – Лаура МараняEurA AG; Флориан Сора, EBN; Фионуала Уол, AxisBIC; CyRIC | Cyprus Research & Innovation Center Ltd; Белен Талавера Чавес, FUNDECYT-PCTEX; проф. д-р Метин ТаноолуТехнопарк Измир; Михал Вужеуски, Познански научно-технологичен парк; Ралука Прелука, Fonduri Structurale / Consolid8, участниците получиха ключови знания и инструменти за подобряване на местните им екосистеми.

Основни ползи за участниците
Уъркшопът предостави на участниците изчерпателен набор от знания и практически ресурси за постигане на положителни промени в техните екосистеми. Ето основните ползи, които участниците извлякоха от събитието:

  1. Експертни знания и ресурси
  • Участниците получиха задълбочени знания от опитни професионалисти за това как ефективно да подкрепят и координират иновационни екосистеми.
  • Уебинарът включваше представяне на ръководството EBN Innovation Ecosystem Building Playbook, което предлага структурирани насоки за развитие на екосистеми, както и цялостен преглед на рамката за подкрепа на общността на EBN BIC.
  1. Доказани добри практики
  • Присъстващите научиха за успешни стратегии за изграждане и поддържане на активни иновационни екосистеми.
  • Сесията за най-добри практики в изграждането на екосистеми и създаването на ангажираност предостави практически прозрения, които участниците могат да приложат в своите региони.
  1. Повишено сътрудничество и създаване на мрежи
  • Уъркшопът улесни сътрудничеството между участниците, като им позволи да създават мрежи и да споделят опит с други BSO-та.
  • Тази съвместна среда насърчи дух на общност и взаимно обучение, като позволи на участниците да получат нови перспективи и идеи.
  1. Решаване на регионални предизвикателства и възможности
  • Панелната дискусия се съсредоточи върху специфичните предизвикателства и възможности, пред които са изправени регионалните екосистеми.
  • Участниците се включиха в смислен диалог за трансформиране на своите местни екосистеми, като се учиха от опита и решенията на другите.

Обратна връзка от участниците
Обратната връзка от участниците подчерта практическата стойност и значимост на съдържанието на уъркшопа. Много от тях оцениха възможността да получат експертни знания и да се свържат с колеги, изправени пред подобни предизвикателства. Споделените по време на събитието прозрения бяха описани като много приложими и полезни за насърчаване на иновациите и сътрудничеството в техните екосистеми.

Заключение
Уъркшопът „Координация и укрепване на иновационните екосистеми“ беше значителен успех, предлагащ на участниците основни инструменти и стратегии за подобряване на техните иновационни екосистеми. Чрез събирането на експерти и заинтересовани страни от цяла Европа проектът ACCELERO продължава да укрепва паневропейската общност, посветена на насърчаването на иновациите и сътрудничеството.

Насърчаваме всички участници да останат ангажирани с проекта ACCELERO и да продължат да използват предоставените ресурси и мрежи. Следете ни в LinkedIn и Twitter и се присъединете към общността на ACCELERO на платформата Euroquity, за да бъдете в крак с нашите най-нови дейности и инициативи.

Относно проекта

ACCELERO Project Logo 1

ACCELERO – Ускоряване на местните иновационни екосистеми в Европа

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *