ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА Град Русе

“ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА” Град Русе

От 26 септември 2019 г. до 28 септември 2019 г., Търговско-промишлена палата-Враца, в партньорство с Бизнес иновационен център Иннобридж, организизира и проведе ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, в град Русе. Локацията на събитието бе паркът на Младежта в Русе и бе организирано по проект „KIDS – Уникална концепция за семеен туризъм и пътувания в румънско-българската зона“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България.

Целта на фестивала бе да се популяризира културно-историческото и природно наследство на трансграничния регион по един нов и интересен за посетителите начин.  Бяха организирани  занаятчийски работилници, в които семействата с деца, можаха да се докоснат до магията на занаятите, развивани по поречието на р. Дунав още от древността до днес и останали в културното наследство на Румъния и България.

По време на фестивала посетителите получиха уникалната възможност да видят и да се насладят на различни работилници и демонстрации на традиционни занаяти и обичаи, да опитат традиционни ястия и дори сами да си изработят дребни сувенири от дърво, кожа или текстил. Освен това, на занимателните щандове бяха проведени и образователни беседи и игри. В рамките на фестивала бяха представени  занаяти като: изработка на народни музикални инструменти, дърворезба, ръчно рисуване на коприна, иконопис, обработка на кожа, изработка на художествени кукли, традиционни тъкани, шевици и бродерии, грънчарство и неолитна керамика.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *