Sprint Pitch Spectra
|

5 иновативни компании от креативните индустрии взеха участие в първата SPECTRA Sprint сесия

В края на месец март се проведе първата фаза от инициативата „SPECTRA Investment Sprint & Pitch“. За участие в сесиите кандидатстваха общо 25 компании от креативните индустрии. Апликациите бяха оценени от експертна група, съставена от партньорите на SPECTRA, като за участие в дейностите бяха селектирани следните 5 стартъпа:

  1. SWAYDE (България)
  2. Aria Classical (Германия)
  3. One Two All OOD (България)
  4. Great Island Productions (Ирландия)
  5. PromtPad (Ирландия).

В тази първа фаза компаниите демонстрираха своите презентации (pitch decks) и получиха практически съвети и препоръки относно това какво да подобрят в тях, имаха възможност да задават въпроси и получиха ценна информация за начина на мислене на инвеститорите, съвети за представяне на предложенията, какво да търсят в един инвеститор и др.

Sprint SPECTRA Screenshot

Основен инвестиционен експерт на събитието бе Тиери Баужар от Media Deals. Тиери е съосновател на SpielFabrique и предлага уникален опит в областта на стратегиите за финансиране на творческите индустрии. Той е и директор на Media Deals, която е паневропейска инвестиционна мрежа от частни инвеститори.

Следващата фаза на инициативата „SPECTRA Investment Sprint & Pitch“ ще се проведе на 23 април тази година и ще включва питчинг сесия на селектираните компании пред инвеститори в областта на креативните индустрии.

Untitled design 8 1

Инициативата е част от изпълнението на проект „SPECTRA – Стимулиране ефективността на регионалните екосистеми в креативните и творчески индустрии“, с финансовата подкрепа на програма Horizon Europe.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *