Трети бюлетин по проект C-Disk

Изследвайте пълния спектър от дигитални компетенции с платформата за самооценка (SAP) на C-DISK

Радваме се да споделим ключов момент от пътя ни към насърчаване на дигиталната грамотност и готовност – платформата за самооценка C-DISK (SAP). Разработена от консорциум от 7 европейски партньора, тази платформа представлява основополагащ камък в общите ни усилия да дадем възможност на хората и организациите да се ориентират в ерата на дигиталните технологии.

Основни акценти на C-DISK SAP:

  • Широк спектър от компетентности: Платформата обхваща основни цифрови умения, включително основни понятия в областта на Информационните и комуникационни технологии (ИКТ), принципи на цифровата сигурност и използване на подходящ софтуер, както и меки умения, като самооценка и саморазвитие, и усъвършенствани способности за електронно лидерство. Този холистичен подход гарантира, че потребителите могат не само да оценяват, но и да развиват широк спектър от умения, необходими за ерата на дигиталните технологии.
  • Самооценяване на базата на сценарий: Чрез внимателно разработени сценарии и въпроси, SAP предлага специфично и рефлексивно обучение. Потребителите могат да оценят своите компетенции в реални условия, което позволява по-дълбоко разбиране на техните умения и областите за усъвършенстване.
  • Многоезикова обратна връзка: Разбирайки глобалното естество на дигиталната трансформация, SAP предоставя обратна връзка на няколко езика, като осигурява всеобхватност и достъпност за потребителите в различни географски региони.
  • Отворен код и свободен достъп: В съответствие с нашия ангажимент за приобщаване и учене през целия живот SAP ще бъде свободен за ползване. Този модел на свободен достъп насърчава широкото използване и стимулира среда на непрекъснато учене и самоусъвършенстване.

За повече информация, можете да следвате проект C-Disk във Facebook и LinkedIn.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *