Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички Събития

Уебинар за ИНВЕСТИТОРИ: Възможности за инвестиране в творческите индустрии

27 февруари | 12:00 13:30

На 27 февруари консорциумът по проект SPECTRA организира специализиран уебинар и кани “Seed” инвеститори (с инвестиции между 200 хил. и 1,5 млн. евро) от Ирландия и България, които имат инвестиционни интереси  в творчески индустрии (аудио-визуални, музикални, сценични изкуства). Заедно с опитни инвеститори в творческите индустрии в партньорски формат ще имаме възможността да обсъдим сложността, особеностите и предимствата на инвестирането в творческия сектор и ще се задълбочим в пазарния подход и творческото предприемачество.

Работен език: Английски

Програма:

12:00 – 12:10Въведение и кратко представяне на проект SPECTRA, Хелена Дийн, WDC, водещ партньор
12:10 – 12:20Кратко представяне на участниците.
12:20 – 12:40Възможности и предизвикателства при инвестирането в творческите индустрии, Тиери Баужар, CEO Media Deals и партньор в проект SPECTRA
12:40 – 12:55Споделяне на личен опит от  инвеститор в творчески компании, Патрик Зукета
12:55 – 13:20Въпроси и отговори
12:20 – 13:30Обобщение и представяне на възможности за участие в следващи инициативи по проект SPECTRA.

Лектори и експерти:

Патрик Зукета (Франция/Португалия).
През последните 20 години Патрик изгражда кариера като сериен предприемач, инвестирайки в различни пазари – от професионална аудиовизуална техника и технологии,  до музикален интелект и образователни технологии, базирани на изкуствен интелект. Печалбите си от успешни начинания той реинвестира в нови. Първоначалната му експертиза е в областта на инженерните технологии, разширявайки се през годините към бизнес развитие с международен опит, а след това и към лидерство в стартиращи компании с експертиза в изграждането на мрежи от САЩ до Китай.

Тиери Баужар (Германия),
Главен изпълнителен директор на Паневропейската инвестиционна мрежа Media Deals, която се фокусира върху творческите индустрии. Тиери има 20-годишен опит в областта на международното бизнес консултиране в културния и творческия сектор, като подпомага инвеститори и стартиращи компании да разработят съответната стратегия за финансиране. Предишният му опит включва ръководни длъжности във Vivendi (Лондон и Лос Анджелис) и Studio Babelsberg и Canalweb в Берлин. Като инвеститор в момента има 8 компании в портфолиото си.

Хелена Дийн (Ирландия),
Програмен директор „Стратегическо за развитие на западния регион“ в Western Development Commission, водещ партньор в проект SPECTRA. С експертен опит в подкрепата на предприемачеството, иновациите и трансфера на технологии, тя активно работи за насърчаването на отворени иновации, клъстери и екосистеми в региона на Западна Ирландия. През последните 13 години се е посветила в подкрепата на стартиращи компании, нови технологии, бизнес планиране и мащабиране, пазарен анализ.

За да заявите участие в уебинара, изпратете Вашите: име и фамилия, позиция, организация и контакти на имейл адрес: info@innobridge.org не по-късно от 23.02.2023 г.  Заявилите участие ще получат линк за достъп до уебинара. Местата са ограничени!

Безплатно

БИЦ Инобридж

+359 (0)82 825 875

ПРИЕМАМ