Зарежда Събития
 • Това събитие е минало събитие.

« Всички Събития

Уебинар „Играещият човек: Умения, технологии и търсене в развиващата се творческа и гейминг индустрия“

2 юли | 10:00 11:00 Central European Time

Българската гейминг индустрия преживява бурен растеж и разбирането на нейното позициониране в европейския пейзаж е от решаващо значение за инвеститорите, стартиращите компании и творческите специалисти.

Присъединете се към нашия уебинар „Играещият човек: Умения, технологии и търсене в развиващата се творческа и гейминг индустрия“ и получете ценна информация от първото национално проучване на гейм индустрията като част от творческата екосистема на България, обхващащо над 1200 участници!

Какво ще научите:

 • Актуални данни за българската гейминг индустрия и нейната връзка с по-широкия творчески и културен пейзаж чрез обширно проучване с над 1200 участници;
 • Какво е бизнес и социалното въздействие на гейминга в България и Европа;
 • Кои са ключовите умения, необходими за успех в творческите и гейминг индустрии;
 • Какво мотивира и демотивира професионалистите в тази област;
 • Текущото ниво на използваните  технологии в културния и арт сектора;
 • Ценни данни за популярните жанрове игри и нововъзникващите тенденции, оформящи индустрията.

Събитието е подходящо за:

 • Инвеститори с интереси в креативните и творчески индустрии;
 • Стартиращи компании;
 • Професионалисти, работещи в областта на креативните и творчески индустрии;
 • Представители на бизнеси в КТИ;
 • Бизнес подкрепящи организации в сферата на КТИ;

Гост лектори:

Petya Koleva

Доктор Петя Колева е европейски експерт, основател на компания Интеркултура Консулт (София, България) и специалист в областта на иновациите в сферата на изкуствата, културата и творческите индустрии. Ръководител на екипа и изследовател на проекта Humans at Play: Творци и потребители, фокусиран върху индустрията за видеоигри. От 2004 г. е експерт и заместник-председател на Изпълнителната агенция за научни изследвания и на Изпълнителната агенция за европейско образование и култура към Европейската комисия, както и експерт по специфични секторни политики (напр. културно наследство) на ЕС и иновационните инициативи за културния и творческия сектор.

Milena Berbenkova

Милена Бербенкова е специалист в анализ и развитие на публики. Тя координира дейностите по миркоинкубационните проекти на Интеркултура Консулт. В края на 2021 г. работи по обзорното проучване на гейминг индустрията в България. Милена е част от екипа, изпълняващ проучвания на публики за културни събития и организации в България през последните години и инициира проучването на творци и публики в ситуацията на пандемия и трансформация на нуждите.

Независимо дали сте инвеститор, основател на стартираща компания или творчески професионалист, този уебинар ще ви даде знанията и данните, необходими за вземане на информирани решения и развитие в динамичния свят на видео игрите.

Официалният език на събитието ще бъде английски.

Регистрация за уебинара

Политика за поверителност

Уебинарът се организира от БИЦ ИНОБРИДЖ и е част от проект SPECTRA – Стимулиране ефективността на регионалните екосистеми в креативните и творчески индустрии.

безплатно

БИЦ Инобридж

+359 (0)82 825 875

Онлайн събитие

ПРИЕМАМ