Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички Събития

Уебинар Законът на ЕС за AI: Рамка за етичен AI, креативност и бизнес успех

13 юни | 14:00 15:00 Central European Time

Готови ли сте за новата ера на отговорния изкуствен интелект?


На този уебинар ще имате възможност да се запознаете с наскоро приетия Закон на ЕС за изкуствения интелект – новаторски регламент, който определя стандартите за етично разработване и внедряване на AI в Европейския съюз.

Присъединете се към нашето събитие и получете ценна информация за:

  • Основните цели на Закона на ЕС за AI: Разберете движещата сила на регламента и неговия фокус върху насърчаването на надежден AI.
  • Класификацията на риска и задълженията: Научете как Законът на ЕС за AI категоризира системите за изкуствен интелект въз основа на тяхното ниво на риск и съответните изисквания за съответствие за предприятията.
  • Въздействието върху творческите и културните индустрии: Разберете как Законът на ЕС за AI ще се отрази на творческите и културните индустрии и какви стъпки могат да предприемат компаниите, за да гарантират спазването му.
  • Изграждане на етичен AI: Открийте най-добрите практики за разработване и внедряване на системи за изкуствен интелект, които са прозрачни, справедливи, безпристрастни и отговорни.
  • Възможности и ползи: Открийте потенциала на Закона на ЕС за AI за стимулиране на иновациите, изграждане на доверие и създаване на конкурентно предимство за предприятията, които възприемат отговорен изкуствен интелект.

Този уебинар е подходящ за:

  • Представители на бизнеса от креативните и културни индустрии;
  • Разработчици и инженери на изкуствен интелект;
  • Продуктови мениджъри и специалисти по данни;
  • Специалисти по право и съответствие;
  • Организации за подкрепа на бизнеса;
  • Всеки, който се интересува от разбирането на въздействието на Закона на ЕС за AI върху бъдещето на технологиите.

Работният език по време на уебинара ще бъде английски.

Лектори

Untitled design 10

Гинка Христова – Завършила е с отличие Юридическия факултет на УНСС и е специализирала европейско право в Университета в Ница, Франция, интелектуална собственост и електронна търговия към Академията на Световната организация за интелектуална собственост и е преминала курс „Интернет и общество: Технологии и политики на контрол“ към Центъра за интернет и общество „Бъркман“ в Харвардския университет. Понастоящем е докторант в Университета по библиотекознание и информационни технологии, дисертация: „Приложение на изкуствения интелект в управлението на обработката на лични данни. Ползи и рискове от изкуствения интелект за сигурността на данните“.

Г-жа Христова е носител на престижната награда „Млад юрист на годината“ за 2014 г и е известен лектор, канен на множество международни събития като TECHSAUS Global Summit 2022 в Банкок, Тайланд, и Cyberpolices Summit. Тя е автор на монографията “Феноменът Киберпрестъпност – Стратегия за борба и конкретни мерки” (Le phénomène “cybercriminalité”: Stratégie pour combattre la cybercriminalité et mesures concrètes (French Edition)”. Понастоящем тя е асоцииран преподавател в Харвардския университет за курса CopyrightX за България, както и експерт по съответствието в областта на защитата на личните данни, DeFi, AML/KYC.

Untitled design 9

Слави Танкеин – Магистър по право и магистър по информационна сигурност от Националната военна академия. След юридическа кариера в престижни адвокатски кантори и частни компании, Слави Танкейн се занимава с проекти третиращи дигиталното право и технологиите. Притежава богат опит в областта на GDPR. Той е длъжностно лице по защита на данни за редица държавни органи, както и за публични и частни компании. Носител е на множество награди за високи постижения и иновации в областта на цифровите технологии и правото.

Той е и Главен изпълнителен директор на Legalworld.bg – водеща българска правна онлайн медия, и съосновател на ILAC (International Legal Advice Center), европейска неправителствена организация, филиал на Харвардския университет, специализирана в областта на приложението на цифровото право в публичното пространство.

Участието е безплатно. За да гарантирате вашето участие, моля, направете вашата регистрация не по-късно от 11-ти юни 2024 г.

Регистрация за уебинара

Политика за поверителност

Уебинарът се организира от БИЦ ИНОБРИДЖ и е част от проект SPECTRA – Стимулиране ефективността на регионалните екосистеми в креативните и творчески индустрии.

Безплатно

БИЦ Инобридж

+359 (0)82 825 875

Онлайн събитие

ПРИЕМАМ